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ハーブ薫る☆和風ローズマリーチキン

2010/11/06
"Pan Fried "Slightly Asian" Rosemary Chicken"
Scroll down for the recipe in English.
みなさん、こんにちは!

英語版ブログのカスタマイズなどに忙しく、こちらの更新が遅れているCOCOでございます!ご興味おありの方は↓下記のリンクからご覧下さい。
COCO's Oriental Kitchen

さて、本日はその英語版の方でも紹介したローズマリーチキンをアップします。
赤ワインとしょう油のマリネソースで鶏肉が柔らか~に仕上がりました。

追記:オレンジページnetの「スパイス&ハーブ楽しみ方アイディア」コンテストでこのレシピがS&B賞を頂きました!ありがとうございます!

野菜のグリルに赤パプリカを入れなかったのをちょっと後悔…。

↓写真の加工に失敗しました…。

I love this soy sauce - red wine marinade sauce.
It makes your meat amazingly tender!
4170_ローズマリーチキン

<材料>
鶏もも肉   300g
赤ワイン   大さじ2
しょう油   大さじ2
ローズマリー 3~4枝(フレッシュ)
ニンニク   1片
生クリーム  大さじ2~
グリル野菜  お好みの量

<作り方>
1.鶏肉は食べやすい大きさにカット。ニンニクを潰して赤ワイン、しょう油、ローズマリーを合わせたマリネ液に15分以上漬ける。

2.フライパンにオリーブオイル(分量外)を熱して鶏肉を皮から焼き付ける。強火で皮をしっかり焼く。
ひっくり返してちょっと焼き色ついたらマリネ液の液体だけを加え、火を落としてフタをして2~3分蒸し焼き。

3.鶏肉に火が通ったら取り出す。冷めないように注意。フライパンに残った煮汁に生クリームを加える(火はまだつけない)。よく混ぜて味見。塩っぱかったらクリーム足して下さい。点火して弱火でソースを温めたら鶏肉と野菜にかける。ソースが分離しないように気をつけてね。

グリル野菜はオリーブオイルと塩こしょうでマリネしたものを200度のオーブンで20分焼いたものです。トマトが高くて買えないので、色身が少々淋しい感じ。高すぎだよっトマトっっ

「ボジョレー・ヌーボーを楽しむ一皿」コーナーにレシピを掲載中!

お肉柔らか~!うまうまでした~!生クリームは味見しながら加減して入れて下さい。

ぜひぜひ、お試しあれ~!!

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"Pan Fried "Slightly Asian" Rosemary Chicken"


< Ingredients >
10 ounce Chicken thigh
2 tbs Red wine
2 tbs Soy sauce
3 - 4 fresh Rosemary stem
1 Garlic clove,crushed
4 3 tbs Fresh cream
Your choice of grilled vegetables

< Preparation >
Cut the chicken into 2 inch pieces.
Combine the liquid ingredients and herbs in a zip-lock bag, marinade the chicken in the mixture for more than 15 minutes.

< Directions >
1. Remove the chicken from the marinade. Drain the sauce. Heat olive oil in a non-stick frying pan, place the meat, skin down, and cook over medium high heat till the skin browns.
2. Turn the chicken over, add the remaining of the marinade sauce. Cover and cook over medium low heat till the chicken is done.
3. Turn the heat off, put the chicken aside and keep warm. Add fresh cream to the remaining juice in the pan and blend it together. Taste the sauce and add some more cream if it's to salty. Heat the sauce to the low heat just to make it warm to serve. Arrange the chicken and grilled vegetables. Pour over the sauce and serve.

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17:32 肉料理■ Meat | コメント(0) | トラックバック(0)
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