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カテゴリ:Welcome to COCO's Kitchen! の記事一覧

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Welcome to COCO's Kitchen!

2009/05/15
Anyone who has been to a Japanese restaurant might think that the Japanese cuisine is "so different" from what they are familiar with. Traditional dishes, such as sashimi or sushi, might be too adventurous, may seem to be too difficult to prepare! It is not easy if you are not living in Japan where every supermarket carries extremely fresh raw fish prepared by professionals! I myself am always careful to choose a store to pick up fish.

And I must tell you that we don't go for these traditional dishes everyday! Our diet is more varied than ever, having been influenced by Western, Chinese, Korean, Indian, and other styles of food, which are particularly popular among younger generations and families with children.
秋刀魚の棒寿司 かぼちゃのツナクリーム_サム カブと海老_サム なんちゃってカナッペ_サム 明太胡瓜 鮭ときのこのバタぽん


What I would like to introduce in this blog are just some simple-everyday-recipes served at dinner table in an ordinary Japanese household, using ingredients which you can find at your local stores. Some call it "fusion" Japanese.

Simply add some soy sauce when you marinate your chicken. You will be surprised how much this exotic liquid goes with western cooking ingredients, such as wine, olive oil and more! Make your own Teriyaki sauce with red wine! Sounds crazy? Well, I'll tell you the secret...

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16:33 Welcome to COCO's Kitchen! | コメント(0) | トラックバック(0)

Before you try

2009/05/14
Thank you for visiting COCO's Kitchen!

Please go through the following note before you try the recipes posted in this blog site.

Important Reminder
COCO's Kitchen is not responsible for the outcome of any recipe users try from the recipes introduced in this blog site. While the author tries to be careful with each recipe, you may not always achieve the results desired due to variations in ingredients, cooking temperatures, typos, errors, omissions, or individual cooking abilities. Since cooking is not an exact science, dishes might turn out less than your expectation. Please always use your best judgment when cooking.

gofan_1_20090528


About Measurements and Temperature
All of the recipes here use US Standard measurements. Please note that your measuring cups and spoons are different If you are in the U.K, Australia or elsewhere. Please go through the following for your tips.

1 tbs = 15 ml
1 tsp = 5 ml
1 cup = 237 ml
1 pound = 454 grams

325 Fahrenheit = 170 Celsius
350 F = 180 C
375 F = 190 C
400 F = 200 C
425 F = 220 C
450 F = 230 C
475 F = 240 C

Thanks!
08:56 Welcome to COCO's Kitchen! | コメント(0) | トラックバック(0)

初めまして!

2009/05/13
皆様はじめまして。
お立ち寄り頂き、ありがとうございます <(_ _*)>
初めてのブログでドキドキです。ひゃ~!どうしよう!!

えー、気を取り直して…
40代子供なし国際結婚カップルのゆる~い日常のつれづれを日記風につづっていけたらな~
なんて思ってます。どうかよろしくお願いします。

まずは自己紹介から。

Name: COCO
ローマ字表記するとカッコ良いけど、単なる「こうこ」です。
Age: 40代
家族: アメリカ人の旦那ちゃんとゆる~く2人暮らし。
子供なしですが、緑の同居人たち多数アリ。
趣味: お料理、宴会
単に大勢で呑んで食べるのが好きなだけって?

ではでは我が家の緑の同居人たちをご紹介します。
写真撮影は苦手なのですが、頑張って撮ってみました。

緑の同居人 その1:セローム 通称セロリ
セローム 通称:セロリ
シュールな姿がお気に入り(*^^*)

DSCN1041_convert_20090513105831.jpg
カポック 通称:キュウリ
デカすぎて全景入りません…。

DSCN1038_convert_20090513111440.jpg
新顔のアイビーはガーベラと一緒に。

present_20090511
おまけ
母のに日に友人K家のRちゃんから頂いたちゃいました O(≧▽≦)Oウレシ~!!
COCOに子供がいないから気を遣ってくれたのね~(涙)!
Rちゃん、ありがとう♪(o ̄∇ ̄)/

この他にも庭で花やハーブを育てていますが、それは追々にご紹介しますね。


はーい、ほんでもって今日の、いや昨日の晩ご飯でございます。

gofan_20090512

写真がイマイチですが…
本日(昨日だってば)のメニュー
1.胡瓜の海苔ポン和え
2.もやしと鶏ササミのピリ辛
3.ひじきと豆の煮物入り蒸し豆腐
4.牛タタキのサラダ 柚子こしょうマヨ添え

これでも一応ヘルシー料理を心がけているのですが、ついつい誘惑に負けてマヨネーズ足してしまいました。塩分もちょっと多かったかも。許せ、ダンナちゃん m(_ _)m
分量が超テキトーなので、レシピとしてアップできないのが残念。このブログのために次から計量しようかな。
ちなみに我が家の晩ご飯にはモレなく晩酌がついてくるので、ご飯は滅多に炊きません。
同居人たちと同様(?)主食は食べずに飲んでます。

初ブログはここまで書いて、も~いっぱいいっぱい ε=( ̄。 ̄;)フゥ

最後まで読んでくれた方々、本当にありがとうございます。感謝 (*^^*)

それではまた次回に m(._.)m






10:11 Welcome to COCO's Kitchen! | コメント(3) | トラックバック(0)
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